Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

 Pispalan bussilinja

Olisin mukana, jos joku siisti mielenilmaus aiheesta lähtisi tamperelaisten keskuudessa vyörymään.Yksiselitteisesti linja 15 palautettava entisille reiteilleen aikatauluineen. En tiedä mikä ja miksi pakkomielle, häpeämättömän  röyhkeä suhtautuminen asukkaiden mielipiteisiin ja julkisesti piittaamaton tyyli lausunnoissaan on Tampereen joukkoliikenteen edustajilla.

Ettei nyt vaan joku rakennusliike jo halaja jotain vapautuvaa aarin tai kahden nurmikkoa pilvenpiirtäjälle tai tunnelin jatkeelle? Koko kaupunki on myllätty. Antaa nyt edes Pispalan pysyä rauhoitettuna ja turvallisena, autenttisena kaupungin osana, jolla on merkittävä historia.

Pormestari sais lykkiä tiehensä. Siitä jo tulis rahat linjan palautukseen. 

Marjatta J.25.10.2018

Lisäsin vähän pöhinää aiheeseen urakkatarjoukset, josta oli aiheellinen  ja asiallinen kirjoitus Aamulehden mielipideosastolla.

Urakkatarjousten polku Tampereella. Mikä on  kaupungin etu? Onko yhteyttä, että samat tietyt yhtiöt saisivat edullisilla hinnoillaan urakan?Vakava kysymys,valuuko sisäpiiristä tietoa ennen tarjousten viimeistä sisäänjättöpäivää?Oliko viimeisillä minuuteilla lähetty tarjous se edullisin?Pystyykö urakkatarjouksen aikatauluja ja polkua seuraamaan? Näyttääkö kirjaamon leima mitään? Onko tämä Tampereelle vakioksi otettu käytäntö, jossa välinpitämättömästi tarjous hyväksyttään, vaikka lopullisen  hinnan tiedetään kipuavan  yli kaikkien arvioiden? Näin saadaan päättäjiltä haluttu kohde alulle. Hyvä- veli järjestelmä on tuttu monissa organisaatiossa. Onko laitonta vai moraalitonta, kun kyseessä on kuntalaisten  rahat?

 Kysymysmerkein ,Marjatta Jokipolvi, Tampere

16.10.2018

Mihin aikaan kouluun?

Lasten ja  nuorten  riittävän aikainen nukkumaan meno on aikuisten vastuulla. Vanhemmuus on muutenkin hieman hukassa.Toisen tutkijan  ja opettajankin  avain rauhallisempaan koulupäivään on  riittävän aikainen nukkumaan meno.Ei se itsestään muutu tuo nukkumaan meno myöhäiseksi. Vanhemmat sallivat sen,koska se on monelle helpompaa kuin koulupäivän sujumisen miettiminen. Alkamisajan siirto sopii itsenäisesti kouluun lähteville ja koulumatkasta selviäville.

Edelleen osa lapsista tulisi  koulun aamupäiväkerhoon klo 6.30-7. Töihin on mentävä monella alalla jo 7 :ksi. Eikä ole ollenkaan huono oppi, että osaa mennä nukkumaan riittävän aikasin ja herätä helposti virkeänä työhönsä.Se on tahdosta kiinni. Aila Dundar-Järvisen ehdotus koulupäivän alkamisajasta sulkee pois päivän lyhenemisestä kaikki  aamupäiväkerhojen lapset, koska vain oppitunnit  alkaisivat myöhemmin.

 Marjatta Jokipolvi 

Onko Kaukajärvi-Annala seutu jäänyt lapsipuolen asemaan?

Kaukajärvi on Tampereen vanhin lähiö! Palatessani Tampereella muutaman vuoden poissaolon jälkeen ja asetuin  Annalan kaupunginosaan. Päältäpäin näyttää, että päiväkoti-ja kouluasiat ovat järjestyksessä? Miten ovat ikäihmisten palvelut? Lähitoria, jonka tarkoitus on olla matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja josta saa maksutta neuvontaa vaikka palveluiden hakemiseen, ei ole.

 Hervanta on julistettu ikäystävälliseksi kaupunginosaksi.Tampereella kehitellään hyvinvointikeskuksia, milloin ne tavoittavat Kaukajärven seudun. Näyttää siltä , että alue elää tavallista hiljaista elämää mitään pyytämättä tai toivomatta. Onhan se toisaalta hyvä ettei revitä kaikkia paikkoja kuten keskustassa.

 Kaukajärvellä täytyisi  jo olla suunnitelmissa hyvinvointikeskus lähitoreineen ja uimahalleineen. Asukas-ja eläkeläismäärät ei mahdottomasti poikkea Tesoman ja Hervannan väestöstä. Alueella on kahden pienen kunnan verran asukkaita.

Kaipaan Tampereen kaupungilta  tasa-arvoista huolehtimista kaupunginosistaan vaikka  hiljaiset hämäläiset eivät kaikesta numeroa tee.

 

Marjatta Jokipolvi 11.04.2018  

 .
Tässä mielipideosastossa on myös perussuomalaisaikaisia  kirjoituksiani. Mutta sama tyyppi, ei oo aatokset paljon muuttuneet. 


Kovasti hämmentää

Suuret kaupungit vastustaa maakuntamallia ja sotea tässä vaiheessa, kun päätöksiä pitkien työriihien jälkeen ollaan saamassa. Taustalla on pakko olla  syitä, jota tällainen tavallinen kuntalainen/ kuntalaiset kautta Pirkanmaan ei tiedä.  Minusta ainakin Tampereen ongelma on " haluta metropoliksi". 

Kuntalaisäänestystä asiasta ei ollut, vaikka muutos tuntuu olevan sitä luokkaa, että olis voinut edellyttää. Nyt kesäkuussa maakunta /sote asia viedään kaupunginvaltuuston kokoukseen, onko sillä mitään merkitystä ?Jälkiviisasta,mutta tapahtumista voi ottaa oppia tulevaisuutta varten.Jos vaikka tästä metropoli- iloittelusta johtuen asiakasmaksujen nousun lisäksi saadaan nostettua verojakin.

Tampere ja suuret kaupungit käyttäytyy kuin Katalonia. Joka haluaa omat tulonsa käyttöönsä ja perustaa oman valtion. Minusta se on eräälainen "valtiorikos" ja toiminta laittomuuden ainakin rajamailla.

Koko Pirkanmaa ansaitsee kehityksen tasapuolisesti. Aamulehteenkään ei ylety kaikkien pienten Pirkamaan mm.pohjoisosan ajatukset maakuntamallista ja sote-uudistuksesta. Julkinen terveyden huolto ei ole pystynyt saatavuutta ja saavutettavuutta hoitamaan.Ottamalla yksityiset mukaa sitä asiaa saataisiin paikkailtua ja kehittää edelleen. Olen muistaakseni jo aikaisemmin maininnut, että Siniset saivat soteen mukaan yhteiskuntavastuun myös yksityisille tuottajille.

Koko Pirkanmaan kehityksestä on kyse !  Ei politikoinnista, jota nyt muutamat tahot harrastaa seuraavista vaaleista unelmoiden. Suomessa on edelleen OEDC-maiden epätasa-arvoisin terveydenhuolto!

16.5.2018 Marjatta Jokipolvi 

Kannattaa muistaa katsoa Tampereen valtuuston istunto 18.6 suorana tai myöhemmin netistä, mikäli se sinne tulee.

.

Kuka, kuka ,kuka täällä hallitsee ja vastaa sitten myös sosiaalipolitiikasta?

Toistan itseäni! Mun on pakko taas sanoa "Tampere on tullut hulluksi". Ja tauti leviää vaan! Onko missään maassa tai kuussa tehty näin isoja mullistuksia yhdellä kertaa tämän kokoisessa kaupungissa. Kaikki pienimmätkin aarit otetaan muutoksen alle. Kuin sotatilan jäjiltä.Vanha rouva kuiskutteli vieruskaverilleen yhdessä info tilaisuudeessa."että siinä meidän kerrostalon päässä on se pieni nurmikko, siihen sais varmaan vielä yhden parkkipaikan". Kyse oli Kalevan uudesta parkkisysteemistä.Siis tamperelaisilta saa viedä tuhkatkin pesästä ja kukaan ei oikeesti reagoi mitenkään.Joku sanois,että saatiin työtä.,mikähän se totuus on. Pääsikö kortistosta joku?

3.5.2018 Marjatta Jokipolvi 

.
Iso taakka yhdelle päivystyspaikalle

 Kirjoitin kommentin Aamulehdessä  aikaisemmin olleeseen kirjoitukseen Acutan tilanteesta. Ruuhkaa ja "vääriä" potilaita. Ei ole julkaistu ainakaan vielä.(21.1.2017 on!) Vaikka en ole mikään työpsykologi, niin elämän kautta olen oppinut milloin kuormitus työntekijälle on liian suuri. Työntekijä/työntekijät  kyynistyy liian suuren paineen alla ja siinä on vakava syy miettiä ratkaisuja. Ja arvannette  miten kyynistynyt työntekijä kohtaa asiakkaansa. Acuta hoitaa erityistason lisäksi  perusterveydentason päivystystä ympäröiville kunnille ja muillekin Pirkanmaalla iltaisin,öisin ja viikonloppuisin. Yksikköstä valitettiin, että sinne tullaan liian heppoisin perustein,

Edistyksellistä olisi, että on muitakin vaihtoehtoja. Lähialueen terveyskeskukset ja yksityiset, mikään ei estä niitä miettimästä uusia vastaanottoaikoja, joissa tiukan seulan läpi pääsy ei olisi tarpeellista. Sote?hinta.
Lääkäriin nopealla pääsyllä vaikutetaan myös sosiaalisiin asioihin kuten työhön menoon,lasten hoitoon, saattajan tilanteeseen jne
Luin Kirsi-Maarit Asplundin sydäntä särkevän kirjoituksen (Tamperelainen tai Hersa?) vanhuksista joiden kohtalo ja asioiden kulku ei todella vastaa hyvinvointivaltion kriteerejä.
Ihmiset ensin  20.1.2017 Marjatta 


 

 

Olenko rasisti?

Tarkennuksia edellisiin mielipiteisiini ettei tule väärinkäsityksiä. En ole rasisti. Olen  lähi-itäläisten suhteen erittäin maahanmuuttokriittinen. Pakolaisten ottamista pyrittävä vakavasti rajoittamaan. Onko lähi-idän maissa joku vihageeni joka ei anna rauhaa sukupolvienkaan kuluessa?  Suomeen on vuosien myötä tullut paljonkin muualta maahanmuuttajia suoraan töihin, opiskelemaan, naimisiin, adoptoitu  eikä heidän kohdallaan ole mitään suuria ongelmia .Sympatiat heille, sillä hekin joutuvat nyt  "rasististen silmäilyjen" ja tarkkailun kohteeksi.Työskentelin 60-luvulla egyptiläisen laboratorioapulaisen kanssa. Hyvin usein hän muisti toistaa  meille, että israelilaiset on bakteereja ,jotka pitää hävittää(mies). ????


Marjatta J. 8.10.2016
 


Pakolaisuus hoidetaan, miten ja millä voimavaroilla?

Asiasta keskustellaan paljon. Emme me suomalaiset ole tähän hyvinvointiin taivaalta tipahtaneet ja todenneet , että ompa kiva maa .Tänne me jäädään. Siihen ovat  sukupolvet ennen meitä tehneet kurinalaista työtä, ilman kaikkia tukia ja uhrinsa luovuttaneet.  
Kokonaiskuvaa selventää mikä on mahdollista, kun  otetaan esiin maailmankartta. Laitetaan  tarralla jokaisen maan kohtaan väestön lukumäärä ja sitten vielä merkin, missä on jo  sisäinen kahina päällä.. Tervetuloa ihmisoikeus!
Lähi-idässä sanotaan olevan vanhoja kunnioitettuja kulttuurikansoja. Mitä ihmeen kulttuuria se on, jos ei pystytä keskustelemaan ja kuuntelemaan toisia? Ei pelkillä kivipatsailla paljon voi rehvastella.  Ihmishenkipeliä!

Marjatta J   7.10.2016
Isojen valtioiden shakki

Lauta on levitetty Syyriaan, vastarintaliike  USA:N avustamana valkoiset nappulat ja  Venäjän joukot punaiset nappulat. Peliä ei pelata ihan sääntöjen mukaan. Aikaa ei mitata ja tarkkuuskin on heikkoa luokkaa.Ja laudan ulkopuolellekin osutaan,
 Olen kai vähän kieroon kasvanut, kun toivon että Trump voittaisi presidentin vaalit. Olen ymmärtänyt, että hänestä on joukkojen lähettäminen  selvittelemään toisten sisäisiä sotia on typerää. Ja lähes aina on jäänyt tulos kesken. Osaamista rauhalliseen yhteiseloon ei ole usein saatu vietyä loppuun.
Kuka aina voittaa?   Vain ja  ainoastaan asetehtaat voittavat. Ja missä näitä asetehtaita on? Varmaan siellä mistä sotaan lähdetään.Tuho Aleppoa ja muutenkin Syyria kohtaan hirveä. Missä he kaikki ovat ?Yk-rauhanturvajoukot, rauhantutkijat ,neuvottelijat, viisaat  ja instituuutit ? Päätyökseen asian kanssa työskentelevät.
Viekö päätöksen teko vielä lisää vuosia? Ja jonossa  olisi lisää pelipaikkoja.

Marjatta J.  3.10.2016

Valtiomahti

Lyhyt mielipide. Muistaakseni jo historian opettajani  "Hapatus" siis 50-60 luvulla  nimesi lehdistön neljänneksi valtiomahdiksi. Ja niin se totta vieköön onkin. Nykyisin se koskee tietysti kaikkea mediaa. Kun toimittajat oman näkemyksensä mukaa vänkää, vänkää, vänkää ja  vielä vänkää. Pakostakin siihen aletaan uskoa. Kohta venäläiset jo piirittää mökkiäni. Onko toimittajilta  vastuu ja hyvä tapa kadonnut?Eikö edelliset sukupolvet ole kertoneet mitä sota todellisuudessa on. Sitä ei pelata näyttöruudulla.
Kenellä on oikeus sanoa , että Suomi tai suomalaiset on sitä tai tätä mieltä. Onko se määritelty?
Marjatta Jokipolvi 02.07.2017 päiv.
Nato ja Eu-kriittisyys kunniaan.

Uskotaan, uskotaan,  että joskus  saamme toisenlaisen maan... takaisin . 15.4.2016

 Arvomaailmaan ei toivottavasti koskaan tule mukaan ahneus. Suomi tarvitsee suoraselkäisiä epäkohtiin tarttuvia rehellisiä politiikkoja. Mutta kun heillä ei ole leimaa otsassa---- tehtävä on vaikea. Se kuormasta syöminen houkuttaa yhtä ja toista. Onko puolueella niin paljon oppimisen ja kehittymisen mahdollisuutta, että omien arvojen lähelle käytännön politiikassa päästään?

Olen aikaisemminkin ollut huolissani siitä tai niistä ihmisista, joita tapaa tuolla kentällä. Kun Hervannassa ylimääräisen makkaran mukaansa saanut poistuu kotiinsa ilmi tyytyväisenä, onko tämä kaikki mitä voimme antaa. Meidän aktiivien pitää uskoa pitemmällä aikajänteellä. Nyt ei porukasta pitäisi lähteä ennenkuin hallituskausi on nähty ja elämä jatkuu sen jälkeenkin.

Kirjoittaja on huono verkostoitumaan, mutta aika hyvä ymmärtämään yhteistyön merkityksen.Jos meillä puolueessa kaikilla tasoilla  ymmärrettäisiin ja toteutettaisiin hyvää avointa yhteistyötä huolimatta erilaisista ajatuksista yksityiskohdissa, niin meitä ei estäisi mikään.

 Annetaan tukea eduskunnassa ja hallituksessa oleville jäsenille ja lähetetään viestejä kentältä----mitä täällä ajatellaan, miltä asiat tännepäin näyttää.

 Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato. Jos toivois vaikka vero-alea eläkeläisille ja kaikille pienituloisille samalla kaavalla! Eläkeläisten verotus on nyt korkeampi. Alen yläraja  max 2500 €  tuloihin astii,  joku  vois ostaa vaikka  palvelujakin itse. Miks ale, siks kun Siimes ei millään suostu ajattelemaankaan indeksi korotuksia eläkkeisiin. Yleishyödylliset yhdistykset saa tukirahaa edullisten asuntojen rakentamiseen valtiolta. Edullisista asunnoista on parasta ennen päivä hukkunut jo kauan sitten. Tarvitaan vuokratukia. Haloo! Eikös näidenkin osinkojen jako ole kuormasta syömistä.  Mitä isot edellä sitä pienet perässä.

Eiköhän  riitä tällä erää. Marjatta J.