Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Aika vierinyt

Torstai 3.10.2019 klo 10:43 - Marjatta J.

 Vieläkö matkustetaan ilman lupaa??

Varmaan matkustetaan, mutta polkupyörällä en pitkää matkaa kestä. Eikä metsästä saada ikäihmisen jaksamisella kuin vessarahat. Ehkä nuo energiamuodot kehittyy tai kehitetään niin ettei huonoa omaa tuntoa tarvitse potea meikäläisten matkustustasolla.Ja yritän välttää maailman halki matkustaneita hedelmiä,

Hoetaan, että maailma muuttuu .Miten se voi muuttua, jos muuttamiselle ei olis tekijöitä? Ketä ne maailmanmuuttajat ovat esimerkiksi Suomessa?Kuka vaikuttamisellan päättää pankkiohjelmien muutoksista ja kuka siitä hyötyy? No ne kauniit ja rohkeet vissiin?

Marjatta J.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: matkablogi

Blogi

Maanantai 3.12.2018 - Marjatta J

En oikein pysy linjassa mikä on mielipide ja mikä blogi.

Tämän blogin ylläpito on hiljalleen valunut tuonne etusivulle.Samoin on käynyt mielipiteiden.Uudet jutut ja puheenaiheet löytyy nykyisin pääasiassa siitä ykkössivulta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Torstai 4.10.2018 - Marjatta J.

Nyt karpalo-asiakin on hoidettu

Suolla, josta joka vuosi ajattelen, että en enää ensi vuonna pääse sinne  kompuroimaan. Edelleen kuitenkin pääsin. Otin avukseni vaeltajan sauvan, yhtä sauvaa käyttävät monet oikeat vaeltajat keski-Euroopassa. Auttaa kummasti jyrkissä ja kuoppaisissa paikoissa pitämään tasapainon. Tiedettiin kyllä, että saalis ei tule olemaan kovin suuri.Kahta litraa epäiltiin. Ihan pikkasen jäi vaille.Huono karpalovuosikin! Liian kuiva, kuuma  ja olisko myöhemmällä puuttunut pölyttäjiä.

Tiina Ahva haastatteli Timo Soinia Facebookissa eduskunnan kyselytunnista ym..Kannattaa katsoa!

Marjatta J.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi

Blogi

Keskiviikko 3.10.2018 - Marjatta Jokipolvi

Kutsumanimet

Tuli tänään mieleen esitellä itseni. Olen Marjatta vähemmän tuttujen ja sukulaisten kanssa ja politiikassa.Olen Veera työpaikalla, entisten työkavereitten kesken ja miehen mielestä. Olen Matta Hytinä Saukkolan kerhokeskuksessa mukana olleille. Nimi on leirikasteessa saatu, siis himmeen tasanen  ja aina uintireissun jälkeen hytisin kylmästä.Jatta taas on muodostunut keilailupiireissa.Nyt vanhempana on onnittelu tai muutakorttia kirjoittaessa vähän mietittävä,kukas mää nyt olénkaan.

Sadosta loppukin korjattu

Kesäkurpitsat alkoi kukkia syyskuun alussa.Ei sitä kukaan uskonut,muutama pienehkö yksilö kypsyi syötäväksi.Sipulien tulos heikohko,pieniä.Porkkanat oli aikamoisia kääpiöitä. Se oli tuo liian lämmin kesä.

Valkosipulit menestyivät selvästi muita paremmin.Tässä koko ryhmä kuivumassa.

Honor007.jpg
Kansaiväliset valkosipulit v.2018

Maa-artisokan mukulat meni vissiin parempiin suihin, myyrät?

Marjat poimittu,ketään muita ei taida enää kiinnostaa mehujen teko Maijalla. Loput jätettiin linnuille.Huonolaatuiset mustikat ja puolukat on omiin tarpeisiin löydetty. Karpalot enää puuttuu. Sieniä on syöty ylenmäärin, eniten tatteja.Kuivattunakin on.

30.9.2018 Marjatta J.

Honor10_079.jpg

Honor10_011.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi

Blogi

Perjantai 24.3.2017 klo 22:29 - Marjatta J.

Kesä on tullut liian aikaisin, hyttyset on heikkorakenteisia ,eivätkä inise kunnolla.

Ei kuki sireenit juhannuksena, ne on mennyttä jo silloin.Moni muukin kasvi on lähtenyt kasvuun liian aikaisin. Kuivasin jo lipstikan lehtiä "luonnon knorr-maustetta"  varalle, koska yllätyspakkanen ?voi viedä loppusadon. Samoin ruohosipulia on jo tallessa vaikkei se niin kylmän arka olekkaan.

Kaikki muut on  maassa paitsi kesäkurpitsan taimet. Ne nyt yleensä ostetaan joka vuosi kahteen kertaan.Herneet,pinaatit,porkkanat.tillit ja persiljat on mullan alla.(siemenet). Samoin sipulit ja salottisipulit sekä jo syksylla maahan piilotetut valkosipulin lohkot.

Valkosipulien varret on jo 20 senttisiä. Ja mielenkiintoinen vertailu tulossa.Omissa riveissään ovat puolalaiset,saksalaiset, hollantilaiset, venäläiset ja yksi tuntematon rivi, tutulta saatu. Useimmat  ostettu matkatuliaisina Euroopasta.

Berliinistä pikkutorilta ostin myös 6 kpl maa-artsokan mukuloita. Niitä oli meillä muutama aikaisemminkin mutta hävinneet hoidon puutteesta. Otin varoksi vain ne kuusi,koska Suomessa ne on maksaneet aika paljon. Nyt maksoin niistä kuudesta 99 senttiä.Harmitti kun en ottanut enempää.

Sotea en taida jaksaa kommentoida enää.Jokaisella näkyy olevan oma syynsä vastustaa sitä.  Ollaan huolissaan rahan menosta. Varsinkin rahaa mielellään jakavat puolueet? 

Mies pesi mökin matot ja minä verhot.Kaikki tämä on vastapainoa tuolle toiselle harrastukselle, siniselle politiikalle.

29.5.2018 Marjatta Jokipolvi

Vanhat tekstit perussuomalaisajaltani tästä alaspäin, sama kirjoittaja ja sama oikeustaju!!!

Joukkoliikenteestä

Keskiviikkona tein kuntalaisaloitteen joukkoliikennelautakunnalle aikataulukirjan tarpeesta.Se varmaan käsitellään vaalien jälkeen? En tehnyt sitä vaalimainoksena vaan ihan todellisesta myös omakohtaisesta huolesta, että kaupunki ei kohtele tasa-arvoisesti "netittömiä" bussiliikenteen tiedotuspalveluissa. Aloitteeni jää joka tapauksessa odottamaan käsittelyä.

Siinä on aika pitkät perusteet miksi ja missä se tuntuu?Kaikki kirjaan tarvittava tieto kuitenkin on olemassa tiedostoissa.Ilmeisesti ne, jotka ovat päättäneet ettei aikataulukirjaa enää tarvita. eivät käytä bussia tai eivät huomaa mikä tietolähde se on ja milloin sitä tarvitaan. Vedotaan runsaisiin muutoksiin vuoden aikana.Pakko niistä on tietää ainakin se, että jotain muuttuu linjalla ja varoittaa siitä. Ja muutosten ilmoittamisessa on kyllä vaihtoehtoja vaikka bussissa ja kirjastoissa tiedote jakoon muuttuneista reiteistä tai aikatauluista hyvissä ajoin.

Nippu yksittäisiä eri linjojen aikatauluja, ei sekään ole nykyaikaa. 

Joten meni syteen tai saveen lähetin sen osoitteen "Kuntalaisaloite.fi" kautta, jossa se luetaan ja hyväksytään lähetettäväksi kyseiseen kuntaan.

23.3-2017 Marjatta Jokipolvi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Perjantai 22.7.2016 klo 21:42 - Marjatta J.

Saksan vuoro n.  klo 21 tänään.

Alkaa läheltä liipata. Tytär miehensä kanssa juuri lentämässä Berliinistä Muncheniin syntymäpäiviä viettämään ystävien kanssa. Eivät ole  paikalla vielä, mutta kaupunki sekaisin kun lento laskeutuu. Ikävä esiintyä arvaajana kuten monet asiantuntijatkin, miten Suomi säästyisi tällaiselta. Olettaen tässä vaiheessa, että Isis on innoittajana tässäkin.. Milloin alkaa......... Juutalaiset ei  tehneet mitään väkivaltaa Euroopassa aikanaan, mutta joutuivat kaameuksien kohteeksi. Tyytyvätkö eurooppalaiset edelleen vain yrittämään parantaa kotouttamista ratkaisuna? Ja hokemaan ei anneta pelolle valtaa. 

Marjatta J.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Sunnuntai 21.6.2015 klo 15:34 - Marjatta J.

Blogi

 

Eihän siinä mennyt kuin päivä pari niin meidän tietä oltiin huoltamassa. Kevyesti ”karhuttiin” ja reunoille kertyneitä kiviä saatiin siirretyksi keskemmälle, pois kulkeutumasta ojaan. Tie suolattiin ja sade vielä viimeksi perin pohjin viimeisteli. Hyvä, tai aikas hyvä.  Kivet ei kyllä pienentyneet, mutta osa upposi vähän paremmin tienpintaan. Toivottavasti muutkin mutkat saivat saman hyvän palvelun. En tiedä olinko muutamaa askelta aikaisessa vai sattuiko joku lukemaan  blogia?

Kävin kirjastossa. Vaikka minulla on muistikirjaan kerättynä kirjojen nimiä, jotka haluan joskus lukea, menin sinne taas vain palauttamaan edellisiä kirjoja, siis ilman apumuistia.

Mukaan tarttui mm. ”Punainen Tampere”-opas. Toim.Työväen verstas. Lyhyesti kerrottuna Tampereen kaupungin historiaa ja tuokiokuvia samojen paikkojen nykyisestä tilasta. Jos aiheesta voi sanoa, että kevyesti luettavaa, niin sitä se oli ainakin mulle . Luin sen alusta loppuun melkein tauotta. Sopii lyhyeksi historian oppimääräksi ja muistin virkistämiseksi sekä vanhoille että uusille tamperelaisille.

Hyvää Juhannuksen jatkoo!

 

20.6.2015 Marjatta J. (ent.tamperelainen)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Sunnuntai 22.2.2015 klo 21:50 - Marjatta J.

Lauantaina 21.2.2015

Oikein onnistunut vaalitoripäivä Orivedellä. Kuntalaisia ei kolealla säällä paljoa liikkunut , mutta kyllä muutamat olivat tulleet ihan tarkoituksella katsomaan ketä vaalikevään ensimmäisenä päivänä on tavattavissa. Yllätyimme, että kaikkiaan kahdeksan Pirkanmaan ehdokkaista oli  tullut näytille ja keskustelemaan torillemme. Täällä olivat Sakari Puisto, Martti Mölsä, Tero Ahlqvist, Veijo Niemi,Terhi Kiemunki. Harri Vuorenpää, Timo Tukia ja Lassi Kaleva.

Meidän aktiivijäsentenkin oli antoisaa tavata monia ehdokkaita, verkosto näin laajenee ja omiakin mielipiteitä tuotua julki ehdokkaille.Ennusteita muilta kysellessä jäi vaikutelma, että Lea Mäkipää varmaan pitää paikkansa, mutta sitten onkin tasaista. Ehdokaspaikkoja on 19 Pirkanmaapiirissä.  Kaikille pikkukunnille ei riittänyt ehdokaspaikkoja, koska Tampere ja muut kaupungit (Nokia,Lempäälä, Pirkkala,Kangasala) isomman väestöpohjansa vuoksi saavat useita paikkoja.

Maaseudun elävänä pitäminen ja keskittämisen hillitseminen on puoleen ohjelmassa. Joten eiköhäm meidänkin  asiat ole lähikuntien ehdokkaiden hallinnassa. Väittäisin, että vaali-into on nousemassa.

Marjatta J.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Sunnuntai 1.2.2015 klo 10:01 - Marjatta J.

Sunnuntai-aamu. Aamulehti: Eu- tukea ahmojen siirtämiseksi etelä-Suomeen ja niiden tutkimiseksi. Mitä ihmeen sekopää hommaa! Mitä vihreät tykkää----luonto kun on niin tärkeä?Luonnonvaraisten eläinten pakkosiirto rikkoo aina luonnontasapainoa.Tästä olis taas riittänyt muutama kymmenentuhatta rahaa per kunta. Näin juuri EU toimii, keksi nokkelasti mitä ihmeelisin projekti niin rahaa löytyy. Hajukasta tutkimusta!! Pitää varmaan rauhoittua ja mennä aamukahville ja palata sitten lumitöihin.

Marjatta J.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Lauantai 31.1.2015 klo 12:31 - Marjatta J

Hotelli-asian osapuolilla on ilmeisti ollut kommunikaatio-ongelmia.Ja lopulta yrittäjä lähti jo uhkaamaan oikeuden käynneillä ja "luppoajan laskuttamisella".Nyt kuitenkin yrittäjä ja kaavoittaja+virkamiehiä ovat tavanneet. Oliskohan lievää edistymistä ilmassa? Ja valtuustolle on järjestetty ensi viikolle iltakoulu aiheesta. Palveluasuminen kiinnostaa kuntalaisia ja myös hotellin toisen osan palauttaminen toimintaansa .Pahus, kun en pääse tuli niin yht äkkiä. Luulevat vielä etten uskalla mennä. Mutta sijainen on.

Toisinaan tunnen itseni jonkinlaiseksi "tuulimyllyjä vastaa taistelijaksi". Omalla yksinkertaisella tavalla ajattelevaksi. Sancho Pashaa ja Rosinantea ei ole, ja tarinan juonikin erkanee aika pian aloituksen jälkeen.Ja toisaalta voisin olla naispuolinen Poutiainen, mutta mulla ei ole mopoa.On vain polkupyörä, mutta saan lainata miehen autoa. En ole kyllä ihan kovissa riidoissakaan puolueen kanssa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Maanantai 8.12.2014 klo 22:46 - Marjatta J.

 Stokkalla vanhana tamperelaisena.

Hiljainen aika laskeutunut Oriveden vuoden viimeisin valtuuston jälkeen.Kaikenlaista kuulee ihan seuratessaan ihmisiä mm.julkisissa kulkuneuvoissa. Asioita, joita ei ole kuullut missään tilaisuudessa. Kuten Oriveden opiston tilojen järjestelyistä tms.

Kävin Tampereella vain siksi, että oli pari asiaa, joita oli toivottu joululahjaksi. Toinen oli lahjakortti, jonka ostin tietystä tavallisesta  liikkeestä. Ja toinen oli hyvälaatuinen pieni keittiöväline, Tiesin ettei niitä löydy kuin ehkä Stockmannilta.

 Outs,siellä oli tehty remontti. Jos ei olis ollut toivetta, olisin  kääntynyt samantein ulos. Ala-aulasta oli tehty ”eliitin näköinen” lasisokkelo ja huippukemikaliotuotteet ja niiden tuoksu valtasi  alakerran. Taisi joka merkillä olla oma myyjä ja loossi. Ei kahvilaa ja kioskia enää alhaalla.

Koko tavaratalo oli uusittu ja tämä satunnainen asiakas eksytetty. Löysin kuitenkin haluamani. Sekin oli tehty  niin vaikeaksi, että jos olisin hakenut vaikka teesihtiä, minun olisi ollut kierrettävä kaikkien  tuotemerkkien mukaan erotellut hyllyryhmät erikseen. Miks teesihdit ei  voi olla sovussa jossain yhdessä paikassa.? Samahan se on vaatteissa tms. jos etsii harmaata neuletta, pitää kiertää kaikkien eri valmistajien rekit. Joku tykkää, joku ei. Olihan se aikaisemminkin osin noin. Mutta onko asiakkailta kysytty? No, mitä siitä nurisen. Kerran vuodessa korkeintaan voi tulla asiaa sinne.

Onkohan "kasvojen" kohennussuunnitelma onnistunut? Vähän huonoon aikaan karkoitetaan osa asiakkaista ulkoisten puitteiden prameuden vuoksi??Ei siellä kyllä montaa iikkaa tänään näkynytkään. Äkkiä arvioiden suuri osa tuotteista on vielä aikasempaa enemmän ulkomaisia ja omat teeetetyt tuotteet Kiinasta kai pääosin. Ja kysymälläkään ei vastattu, missä tehty, ei muka tiedetty. Suomalaisuus tai vaikkapa vain eurooppalaisuus ei ole etusijalla. Paitsi herkkuosastolla Eurooppa rulaa.

 Epäilen, että löytyykö Tampereelta enää asiakkaita riittävästi.Köyhät älkää vaivautuko loistaa vastaan, jos ei tahallaan niin tahattomasti!

Marjatta J. 8.12.2014

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Tiistai 28.10.2014 klo 10:01 - Marjatta j.

Saukkolan setlementti ry:n 70- vuotisjuhlat

Olin lauantaina Saukkolan kerhokeskuksen 70 vuotis-juhlissa Tampereella. Jäljellä varsinaisesta kerhotoiminnasta on  Saukkolan pelimannit, Retkeilykerho ja Petsun pojat.

Ilmeisesti sellainen yhdessä suunniteltu, toteutettu yhteistoiminta retkineen ja leireineen ei ole nyt enää in. Vaan kurssit ja toiminnat on suppeasti keskitetty aina vain yhden aiheen ympärille.

Keräsin kuitenkin minulla olevat valokuvat ja muut muistot kansioon ja laitoin näytille muitteen kuvien joukkoon. Kyllä niistä moni löysi itsensä. Kuvia oli myös seinällä järjestäjien puolesta. Kaivoin esiin myös ensimmäisen kerran ko.liiton ansiomerkkini 2 kpl. Mutta ei niitä kukaan huomannut. Olin saanut myös ainakin kuudelta estyneeltä vaatimuksen raportoida juhlasta ja ennen kaikkea siitä ketä siellä oli. Sen teinkin.

Hyvä juhla ja paljon väkeä. Painopiste puheissa oli aika paljon ajalta joilloin ennen sotaa syntyneitä oli aloittamassa toimintaa.Hieno tilaisuus heille tavata.

Joka tapauksessa juhlan tärkein anti minulle oli tavata v.1954-1965 välillä mukana olleita” tyttöjä ja poikia.” Se on muuten merkittävä aika lapsen ja nuoren kehittymisessä.Toiset tunsi helposti, toisten tunnistamiseen tarvittiin apuja. Oli ihana tavata tuttuja 50-vuoden takaa. Jutut vaan jäi vähän lyhyiksi ja kaikkia kysymyksiä ei heti tullut mieleen. Salia ja tiloja alettiin sulkea, joten ei voinut pitkästi viipyä. Täytyy olla tyytyväinen, kai meistä kaikista tuli aika hyviä ihmisiä. Kiitos kaikille, jotka pääsivät tulemaan ja etenkin  järjestäjille!

 

27.10.2014 Marjatta J.

1 kommentti . Avainsanat: blogi

Blogi

Tiistai 9.9.2014 klo 10:27 - Marjatta J.

Aika on lähiaikoina mennyt herkkutattien keräämiseen, muita sieniä vielä tosi vähän. Joillakuilla on hyviä kantarellipaikkoja ja sato hyvä. Olen itse nähnyt vain muutaman pienen. Puolukat kypsyy epätasaisesti. Niinpä on järkevää käydä myös paikoissa missä monet on jo olleet. Siellä saattaa olla vasta kypsyneitä ihan kohtuullisesti.

Oriveden historiaan tutustuin kotiseutuyhdistyksen kierroksella keskustan vanhojen talojen pihoissa. Kuulimme myös nykyasukkaitten tarinoita taloista. Minua tietysti kiinnosti tuo Eerolan talo. Isoisoäitini oli yksi tyttäristä joskus ennen 1800 –luvun puolivälin tienoota. Talo sittemmin siirtynyt aivan muille suvuille.  Sukututkimusharrastukseni on jäissä. Se on niin aikaa vievää, että ei tässä vaiheessa kannata ihan tosissaan satsata. Ehkä sitten, kun olen ”eläkkeellä.” Varmaan moni orivesiläinen on kaukaista sukua.

Oriveden Sanomat kirjoitti uutisissaan, että Oriveden keskustan kaavaa ei voida muuttaa niin ,että hotelli muuttuisi remontin myötä vanhusten palveluun sopivaksi.

Kovin pilkun viilaamista, määrääkö kaava tosiaan voiko jossain rakennuksessa korvausta vastaan asua vanhoja raihnaisia vai nuoria terveitä. Vai onko kysymys nimikkeestä? Mitä nimike hotelli sisältää? Entäs potilashotelli, onko hotelli vai palvelulaitos virallisesti? Olisi kuitenkin tuonut runsaasti työpaikkoja? Ja tuottajaehdokkaan linja on hyvin nykyaikainen eli makaamalla ei elo ja toimntakyky parane. Aalto-yliopiston tutkijat ovat pöllyttämässä vanhustyön kummallisia käytäntöjä juuri nyt.

Pieni pääni miettii asiaa, joka kaiketi on jo pisteellä päätetty. Mikä olisi mahdollisen tulevan asiakkaan/potilaan etu asiassa, mikä on mahdollisen tuottajan etu asiassa,  kilpailun muodostuminen laadun ja hinnan suhteen (uusi sote) ja olisiko etua kaupungin taloudelle ja maineelle, työpaikat?.Virkamiesten mahdollisuus toimia juuri oikein pykälien mukaan joustomahdollisuudetta tai poikkeuslupaa käyttämällä? Eli eikö löydy yhteistä hyötyä?

Huonojakin vaihtoehtoja hotelli- nimikkeen alle voi kuvitella.

 Orivesi 9.9.2014

Marjatta J.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Lauantai 28.6.2014 klo 10:07 - Marjatta J.

Lukemista kaikille

 Saara Kesävuori: ”Tarkasti vartioitu”

Koska minulla oli taukoja lukemisessa, oli palattava aina välillä tarkistamaan mistäs ko.henkilö olikaan kotoisin ja kenen sukulainen. Siis useita tärkeitä roolihenkilöitä.Välillä käytettiin lempinimeä välillä oikeaa. Ja ilmeisesti kirjailijan Ateenassa viettämä aika antaa jossain asioissa, kuten kreikkalaisten mielipiteistä Eu:sta, paikoin aika autenttisen kuvan?

 Juha T. Hakala ”Luova laiskuus ”  Maslowin tarvehierarkian törmäsin heti ensi sivuilla. Ja tuli mieleen haaveeni siitä millaisia vanhustenasunnot pitäisi olla. Niiden pitää siis sisältää ko. edellytykset (kuva), jossa ylimpänä muiden kannattelemana on luovuus ja lahjakkuus. Vai häviääkö ne iän myötä?

Kolmion alaosan on joka tapauksessa oltava kunnossa. Päällimmäiseksi lyhyeksi yhteenvedoksi jäi.  Viisaus, älykkyys ja luovuus. Ne pitää käsittää erillisinä tai mahdollisina pareina, mutta puuttuva ominaisuus voi  tehdä hyvästäkin oivalluksesta mahdottoman.  Luova laiskuus tarkoittaa rentoa stressitöntä, kiireetöntä tilannetta, jossa syntyy jotain eri tavoin ajateltua.Kuten ihmettelyn; muniiko kana lisääntyäkseen vai onko kana  munan keino tuottaa toinen muna.  Tai arkisesti, miten pudonnut tuura saadaan ylös avannosta.

maslow_002.jpg

Terttu Lensu:”Mummo vastaan muu maailma”

Hauskaa luettavaa ikäluokasta riippuen. Eräs reipas mummo meni lääkäriin sydänvaivojen takia.Sai lääkkeitä ja kehotettiin välttämään mm.portaissa kiipeämistä. Ja kahden viikon päästä kontrolliin. Lääkäri oli tyytyväinen parantuneeseen kuntoon ja sanoi ettei tarvitse enää vältellä portaiden kiipeämistä. Mummo ilostui. Ompa hyvä, koska minun oli niin raskasta kahden viikon ajan kiivetä kotiin vesiränniä pitkin.

Nyt pitäis mummon leipoa kyläyhdistyksen ”kyläkahvilaan”ja heittäytyä sen jälkeen odottamaan, että luovuus puhkeaa kukkaan.

 Marjatta J. 28.06.2014

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Lauantai 14.6.2014 klo 18:39 - Marjatta J.

Kirjoitin juuri Orivesi lehteen sote-asioitten palautejärjestelmästä. On erittäin hyvä, että joku kirjoittaa välillä lehteenkin ongelmista, mutta asioitten eteenpäin menemiseksi kannattaa viestittää myös "palaute-systeemin kautta."   Lehdessä ensiviikolla ? Oli.

14.6.2014 MarjattaJ.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Perjantai 18.4.2014 klo 16:50 - Marjatta J.

Lyhyesti

Yli viikko sitten istuin seitsemän tuntia saattajana perusterveydenhuollon päivystyksessä. Iltayöstä aamuun. Eläkeläiselle se käy, mutta miten lapset, nuoret, työikäiset. Asiakkaita tuli, meni, lähti, odotteli ko. aikana noin 60 -70. Tamperelaisia ja lähikunnista. Kaksi lääkäriä. Katselin, kuulin ja seurasin kaikenlaista. Laaduntarkkailua sanoisin, mutta en sortunut esimerkiksi potkimaan juoma-automaatteja.

18.04.2014 MarjattaJ.

Hyvää ja tervettä pääsiäistä kaikille!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi

Blogi

Torstai 20.3.2014 klo 14:08 - Marjatta J.

Blogi

Päivystysaikana lääkäriin myös Mänttään tai Jämsää. Kuntalaisaloite.

Oriveden Sanomissa olevan valtuuston kokouksesta kirjoitetussa tekstissä jäi minun sanomakseni että kunnalla ei ole rahaa toteuttaa aloitetta.Tilaukset on tehty jo vuodelle 2014. Laajemmin, sanoin ymmärtäväni ko.asian ja ehdotin, että jos ei nyt, niin myöhemmin. Koska matka voi olla osalle kätevämpi Mänttää tai Jämsään ja tuohan se valinnanvapautta ja turvallisuutta. Kysyin myös onko hintaa, tietoverkkoja ja ko.paikkojen kiinnostusta kysytty.Tietoverkot ei käy yksiin.

 Kannattaa jättää hampaankoloon ja uusia aloite ennen seuraavan vuoden budjettia. Uskon vakaasti, että sote  ei ratkea pelkän kuntarakenneuudistuksen yhteydessä. Täytyy tulla isompia muutoksi THL:n tai Ruotsin mallin mukaan. Mikä ihme toisi lääkärit innoissaan takaisin tk-työhön joka puolella maata. Sellaista houkutinta tuskin on? Rahakaan  ei ole ratkaisu jos siellä tai ko.systeemissä ei viihdytä. En tosin pane pahakseni vaikka sellainen viisasten kivi nyt keksittäsiinkin.

Muuten taas päästiin hyvin lehteen, niin ettei tuo oma juttu harmita. Veikko Laamasen (ps) mainiot  kommentit  koirapuiston hinnasta nauratti muitakin lukijoita. Ja Hannu Nevala (ps) yritti suitsia tätä kunnan hallinnon  alakulon ilmapiiriä mm.toimistohotelli-aloitteen yhteydessä.

Sote-asioissa Tampereelle on lähtenyt nootti lääkärivajeesta. Heitä ei ole ollut sovittua määrää.Ja Tampereen vaikutukset alkavat hiljalleen näkyä yksityiskohdissa. Kai ”me Orivesi” ollaan samanlaisessa suhteessa Tampereeseen kuin Suomi suhteessa EU:n. Kaikki direktiivit heti käyttöön. Uusitukset (kylläkin lainmukaiset) näyttävät siirtävän maksuja asukkaille aikaisempaa enemmän.Toteutuuko edes kotihoidon arviot mahdollisesta hintojen laskusta?

Marjatta J    .21.3.2014

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Torstai 30.1.2014 klo 18:22 - Marjatta J.

Eikös sillä Itellalla –lalalalalalaa---ollut rahaa jossain veroparatiiseissa ja Baltian maissa ja Venäjällä? Opus Capita?  Pitäiskö nyt  myydä yritystoiminta Baltiassa ja Venäjällä, jos se ei tuota kunnolla ja kotiuttaa ylimääräiset rahat paratiisistakin Suomeen, jotta  saadaan pidettyä edes yksi ikiaikanen palvelu ”lähenä”. Miten pärjää mökin mummo ja vaari ilman postia, heitä on vielä aika paljon. Jos ikkunasta katson niin melkein näen  täälläkin 4  sellaista savua, jossa ei ole nettiä ja kaikissa ei autoakaan. Kaksi kertaa viikossa on mahdollisuus päästä Nopalla palvelujen lähelle.

Ja sitten uusi innovaatio--- robotit    ” voivat tuoda vaikka tohvelit tai aamulehden”, mistä asti ja miten. Mihin niitä tohveleita tarvitaan, jos kävely ei enää suju. Apuväline niiden jalkaan saamiseksi voisi tietysti olla tarpeellinen, kai ne senkin osais? Mun lähellä olis paras olla kuitenkin hiljaa. Jumppauttavatkin. Voi hyvät hyssykät, jumppavideoita löytyy varmaan vaikka tuolijumppaan ja ohjaaja niissä on oikein ihminen. Hinta noin sadasosa robotista.

Ostin jo n.17 vuotta sitten tädilleni, dementiakotiin Pohjanmaalla, leluosastolta harmaa-mustaraitaisen tavallisen karvaisen  maatiaskissan n. 50 cm pitkän. Palveli hyvin, on nyt pestynä ja kunnossa odottamassa seuraavaa käyttäjää. Hinta oli n.20 euroo.

Tekis mieli sanoo jotain terävää tuosta Stubbeloostakin, mutta en sano.

Marjatta J. 30.1.2014

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Sunnuntai 19.1.2014 klo 20:37 - Marjatta J

Hieno talvipäivä kirpeä pakkanen ja valoisaa. Kävästiin pienellä lenkillä. Istun nojatuolissa kutoen käsinettä ja kuunnellen urheilua. Villasukat on vakiovaruste sisälläkin näillä ilmoilla. Niin vähän lunta ettei siitä riitä kasattavaksi peittämään mummonmökin avointa, tuulettuvaa pohjaa. Lämmitystä hoidellaan sähköllä ja puilla. Puilla nyt lähes joka päivä, joko pönttöuuni tai keittiön leivinuuni on lämpimänä. Mutta niin tekee kaikki muutkin lähistöllä eli naapurien  savut saa tulla ja mennä.Leivinuunissa kypsyy Lidl:n tarjous kassler vihanneksineen.

Minulla on kaikki hyvin, vaikka en kultalusikka suussa syntynyt enkä sillä tavalla kuolekaan. Samalla ihmettelen miks kokoajan haluan murehtia tätä Suomen nykytilaa, lukea lehtiä ja kuunnella johtajia. Ja osallistua kunnankin asioihin. Voisin vain lämmitellä.

Olen ikäluokkaa, joka sai tehdä töitä. Ei päivääkään työttömänä. Monet olivat samalla työnantajalla yhtäjaksoisti eläkkeelle asti. Ja silloin ei kovasti edes huomannut tai miettinyt mihin luokkaan kuului.Oli iso tasainen työtätekevien joukko.Valtaosa oli leivän syrjässä kiinni tai ainakin toinen perheestä.

 Nyt on syrjäytyneitä ja  usean polven työttömiä. Nyt tarvitaan terapiaa jokaiselle perheen-jäsenelle eri syistä. Mikä tämän Suomen pilasi ja missä vaiheessa? EU?  Eikä kysymys ole pelkästään ikärakenteestakaan? Pitää ottaa huomioon,että eläkejärjestelmät kehittyivät niin, että nyt vasta alkaa osalla eläkeläisistä olla rahaa osallistua hoitokustannuksiinsa ja kaikki myös maksavat eläkkeestään veroa.

Onko luotu myös henkinen  ilmasto, jossa vaatimattomammin pärjäävillä ei oikein ole sijaa majatalossa?

19.1.2014 Marjatta J.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi

Blogi

Lauantai 11.1.2014 klo 16:57 - Marjatta J.

Täytyy pitää tauko kirjoittamisessa.Eli loppuosa tavoitteista ja toiveista  jääköön myöhemmäksi. Välipaloiksi luin Matintuvan yhden Piippo-sarjan kirjan. Kaikkia jouluksi lainaamiani en saanut luettua. Mutta ne on uusittuna ja lisääkin on jonossa.

Varsin kummallisia uutisia Tampereen seudun kunnille. Orivettä ei siinä yhteydessä mainittu?Menikö Saarenkin työ huis hukkaan?

Mutta kaikenlaista luettavaa on ollut mm.Iltasanomien uutisissa, kuten että puitten poltto saunassa ja takassa tappaa tutkijaprofessorin mukaan 400 ihmistä vuodessa. Ei siis tulipalojen kautta vaan ilman kautta.  Alkaa olla niin, että on paras heti syntymän jälkeen asettua maate ruumisarkkuun ja odottaa kuolemaa,ettei mitään vain tapahdu.

Marjatta J.     11.1.2014

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi

Vanhemmat kirjoitukset »