Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Perjantai 6.10.2017 klo 15:49 - Marjatta j.


Muistutus.Pääosa reissuista varsinkin pidemmät olemme  kustantaneet  marjarahoilla.Pari viimeistä vuotta olleet marjasadon puolesta huonoja.Onkohan tuolla ilmastonmuutoksella siihen vaikutusta?Marjat olleet jotenkin vaurioituneita jopa joskus niin pieniä.että putoavat poimurin raoista. Toivottavasti kuntoa vielä riittää, ja tulee suurempia saaliita.Niin pääsee reissuun taas.30.12.2018 mj.

-----------------------------------------------

Tästä Berliin matkan kuvauksesta tulikin pidempi kun suunnittelin.

Pilkahdus Puolaa 3.osa

Kuva kertoo enemmän kuin muutama rivi tekstiä. Netistä löytyy lisää polenmarkt.de.Lähtö Berliinistä.Kiva päiväreissu ja nähtiin vähän maaseutuakin ja pikkukyliä. Markkinat Puolan puolella. Suunnattu saksalaisille.Houkutellaan halvalla viinallla ja tupakalla, lisäksi bensalla. Tarjolla kaikkea markkinoille mahtuvaa vaatteita yms.yms minigolf,parturi,ruokapaikat jne. Meidän bussiin ei mitään suurostajia sattunut. Ja meillä ei ollut noille suosikeille tarvetta. Eurot kelpasi. Passi paras olla mukana. Ja kovasti korostettiin ajoissa bussille menoa. Myöhästyneitä ei odoteta. Ja viimeinen bussi lähtee takaisin klo 16.45, sen jälkeen on keksittävä yösija. Poikkesin mm.verhokaupassa vanhassa tehdasrakennuksessa.Mainosti verhokankaita alkaen 0,50 € /metri. En niihin syventynyt,iso kauppa, vaan ostin kaksi gobeliinikangaan paloista tehtyä tyynyn päällistä a`3€. Kiva kokemus kaikkineen ja myyntikojuja niin paljon ettei kaikkia ehtinyt katsoakaan.

Tuli mieleen muutama vuosikymmen sitten kun Pohjanmaaltakin matkustettiin Ruotsiin Haaparantaan ostamaan margariinia ja vehnäjauhoja. Oli niin halpaa ja  kaikki mukulat mukaan niin saatiin tuoda Suomeen enemmän. 

Marjatta J.  06.10.2017

shuttle-bus.jpg

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini