Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Torstai 5.10.2017 klo 23:05 - Marjatta J.


Matkablogi Berliini syyskuussa 2017  2.osa

Käsimatkatavaroin kun  matkustaa ei paljon voi ostella tuliaisia itselle tai muille.Vahingossa tuli osuttua paikalle, kun Wilmerdorferstrassenn DM:ssä oli loppuunmyynti. Muuttivat liikkeen läheiseen Arcaden tavarataloon. Kaupassa on kohtuuhintaisia make up, hiustenhoito,kodinhoito ym tuotteita. Ja nyt puoleen hintaan, kuka voi vastustaa? Ja jokatapauksessa oli ostettava mm.hiuslakkaa, kun sitä eivät hyväksy käsimatkatavaroihin.Ongelma matkatavaroista oli ratkaistu jo kotomaassa. Eli ostetut tuotteet matkan lopulla postipakettiin ja perille tuli, hinta 17€. Ei niistä silti vielä täyshintaisia tullut.

Suunnitelmista toteutui:

-käynti turkkilasilla markkinoilla , kannattaa käydä. Hedelmistä kankaisiin. Jos vaikka jotain kimalle kangasta tarttee. Maistakaapa  jos satutte sinne mm.taikinaan käärittyä fetajuusto-Sikaria, teltalla yleensä jono. Auki ainakin perjantaisin.

- käynti Schönebergin raatihuoneen kirpparilla, yksi löytö

- käynti kunnon jäätelöbaarissa Arcadessa, siellä oli moni muukin

- Currywurstin syönti ainakin kahdessa eri paikassa

- Casinolla käynti, plussalle meni. Karvalakkipuolella oltiin kuten muutkin tavikset. Ainoa paikka,    missä sitä passia oikeesti tarvittiin.

- pikainen visiitti Kadewessa haistelemassa sisäilmaa.

- kulman takaiset  pizzat a`3.90

- extempore-hankinnat: kolme hollantilaista ja kolme saksalaista suurinta näkemääni valkosipulia pikkutorilta Karl August Plats, on auki lauantaisin. Aito maalaistori käykääpä katsomassa,jos Berliinissä olette käymässä.

-valkosipulit sai myöhemmin vielä seuraa yhdestä puolalaisesta  serkusta. Tuli vain mieleen yrittää, miten kasvaisivat meillä maalla. Mielenkiintoinen kuvio, kun meillä on jo venäläisiä sipuleita kasvamassa. Kaikki on  nyt laitettu maahan.

-käynti Dong Xuan Center:ssä.Vietnamilainen tukku ja myös vähittäismyynti. Mielenkiintoinen kokonaisuus.Sanoisinko ainutlaatuinen.

Yleisestä

Ruoka noin kolmanneksen halvempaa kuin Suomessa. Berliiniläiset pukeutuu hyvin konservatiivisesti ja tavallisesti. Ei siis hienostella. Ja metroissa matkustajat ovat siirtyneet aika paljon kirjojen lukemisesta tuijottamaan ja räpläämään älykännyköitä. Parkkeeraus on ratkaistu monella tavalla miten milloinkin, eikä sakkolappuja näy. Pienet Smartit on siellä ahtaudessa käteviä, ne voi parkkeerata nokka  suoraan jalkakäytävän reunaa päin. Mahtuvat niinkin päin.

 Tulikin pidempi juttu kuin ajattelin ja pieni juttu jäi vielä huomiseksi.

 Marjatta J. 05.10.2017

Tässä 1€:n kirpparilöytöni bisquit-posliinia.Ne ei oo arvokkaita, mutta kiva etsiä.  noin 10 cm korkea.

Figuriini_kirppari_2017_001.JPG

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini