Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Torstai 12.11.2015 klo 20:48 - Marjatta J.


Berliini 27.10.-4.11.2015 

3.Kaupoissa  ja vähän muuallakin

Olin kuullut, että Aleksander Platzilla on uusi Primark- tavaratalo, jossa meinaa tulla hulluksi.Eli hinnat halpoja, ostoksiin innostavia. Tultiin ulos 3xkalsarit- pakkauksen kanssa, kun nyt jotain piti keksiä. Ei oikein natsannut eikä innostanut. Köyhän ei kannata ostaa ihan halvinta, tulee kalliiksi. Paljon väkee, pitkä kassajono. Jono eteni kuitenkin suhteellisen nopeasti. Puolillaan olevia kärryjä kyllä näkyi. Primark on irlantilainen vaatekauppaketju, 196 myymälää.

Karstadt on saksalainen tavaratalo, jonka yksiköitä on ainakin Wilmerdorfferstrassella ja keskustassa Berliinissä. Hyvälaatuista tavaraa. Ostin Corizo-makkaraa ja vähän muita tuliaisia.

Kadewen (yksi Euroopan hienoimmista tavarataloista omassa luokassaan) alakerrassa käytiin haistelemassa tunnelmaa. Ei sieltä oikein mitään voi ostaa ehkä servettiä tai muuta pientä, niinkuin huvin vuoksi. Ei tarvinnut kauaa viihtyä, koska siellä oli menossa kokkarit Omega-merkin kunniaksi.Tällainen rahvas ja muut kutsumattomat pääsivät vilahdukselta näkemään juhlan tarjoilua  ja lasien kilistelyä.

Stettinissä Puolassa olimme kahvilla ja kakulla yliopistoa lähellä olevassa kahvilassa. Kysyimme tavarataloa, jossa paikalliset käyvät. No, nuorisohan vastas että Kaskade ja joku Galaxy. Sanat kansainväliset putiikit kuin missä tahansa.Pidemmälle ei kuitenkaan ehditty päiväkäynnillä.

Puolalaisen keittiön sapuskat Kaskadesssa ja niiden edullinen hinta veivät käynnin plussalle. ”Kallista vettä ”sanoi matkakumppani, kun hetken tuijotimme tavaratalon keskellä 4 kerrosta korkea avaruusteema- härdeliä.  Siis valoja, lorisevaa vettä jne.  Puolasta päin palattaessa Puolan tulli ohjasi pienellä eleellä bussin sivuun ja kaikkien passit ja matkatavaraosasto tarkastettiin. Hyvä, että jossain on jotain seurantaa.

Tyttäreltä olin saanut vihjeen, että Berliini koillisessa kaupunginosassa Herzbergissä on edullinen aasialainen markkinapaikka. Ei ollut itse käynyt. Dong Xuan Center, Herzbergstrasse 128-139. Ajoimme ratikalla vähän osoitteesta ohi. Numerot pieneni, kun odotimme niiden suurenevan. Mutta löytyi ja vanhan tyhjentyneen teollisuusalueen portista pihalle kuljettua näkyi iso halli, jossa luki Grosshandel , Hall 8. Jassoo, niitä oli siis tämän hehtaarihallin lisäksi 7 muuta. Rohkeasti sisään, vaikka tuli epäilys voiko ostaa yksittäin mitään, näköjään tukkukauppa. Hikoiltiin läpi yksi halli ja vähän toista läpi nopealla vauhdilla. Pakokauhu. Isoja varastohuoneita lattiasta kattoon tavaraa. En edes huomannut hintoja kysyä. Huone pyyhkeitä lattiasta kattoon, iso huone kelloja, toinen koruja, kolmas vaatteita jne. Mutta erikokoisin ostospussein ihmiset sieltä lähtivät. Jälleenmyyjien helposti saavutettava monipuolinen paikka. 

Lisäksi  halleissa oli  useita kynsistudioita –asiakkaita täynnä ja partureita—asiakkaita täynnä. Hinta ei voinut olla montaa euroo. Kun meidän hotellin nurkilla Charlottenburgissakin miesten hiusten leikkuu ja parranajo( veitsellä) oli yhteensä 12 euroo ja kynsistudiot näyttivät kylteis-sään 18 euroa.

Marjatta J.

 Don_Xuan.jpg

 

 

 

2015_berliinikasitoita_ym_086.JPG  2015_berliinikasitoita_ym_051.JPG
              

Ylhäällä aasialaista kauppakeskusaluetta ja portti. Oikealla yksi Aleksander Platzin "kävelevistä makkaragrilleistä". Alla avaruus-härdeli Stettinin Kaskadessa ja ottamani  epäonnistunut kuva Kadewen hienosta Halloween- aiheesta. Mutta harvoin sitä saa yhdellä kertaa kuvaan molemmat puolet katua.

2015_berliinikasitoita_ym_056.JPG

2015_berliinikasitoita_ym_065.JPG

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini