Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Sunnuntai 8.11.2015 klo 20:07 - Marjatta J


Berliinissä 27.10.-4.11.2015

1. Liikenne

Ei synny juttua päivästä päivään. Vaan jaan asioista matkanvarrelta erilaisiin aiheisiin.Aloitan liikenteestä. Julkisia kulkuneuvomalleja ehdittiin kokeilla. U-bahn(metro), S-bahn, bussi  ja raitiovaunu. Eniten  liikuttiin maan alla U-bahnoilla. Nopeita, mutta toisaalta niitä portaita on mennen tullen paljon ja ylösnousu ei ihan osu siihen kohtaan(4 tai enemmän) kuin kuvitteli.

Yhden ratalinjan  korjaus aiheutti päänvaivaa meille, koska yksi väli oli käytössä vain edestakain kulkevalle siirtoliikenteelle. Eli  normaalista poiketen oli yhdellä linjalla vaihdettava junaa kahden aseman välin ajaksi. Opimme systeemin, että meistä oli jopa apua muutamalle  turistille. U-bahn kartat ei pitäneet siltä osin paikkaansa. Ja asemien varoitusjulisteet ei oikein napanneet lukijoita.

 Kertamaksu, joka kelpaa kaikissa yleisissä kulkuneuvoissa, on 2.70 € ja vaihtoaikaa 2 tuntia.Ostimme kuitenkin 7 päivän lipun AB alueelle 29.50€/henkilö. Ja taatusti kokorahan edestä ehdittiin kulkemaan. Bussilla vaikka vain parille pysäkin välille. Korttelithan täällä Aatun kaupungissa on tosi pitkiä.

Tyypillisä tapoja junassa ja bussissa on kirjan tai sanomalehden lukeminen. Jotkut jatkoivat lukemista seisten asemalaiturilla. Hieman vanhahtava tapa vissiin. Kun toisaalta  8 hengen penkkivälikössä vain meillä ei ollut älypuhelinta näppylöitävänä. Työhön paluun aikaan jonkin verran tungosta junissa, mutta muuten liikenne ja yhteydet toimii kuin vain Saksassa voi.

Myös puolalainen halpabussi, jonka matkassa teimme retken Stettiniin oli ajallaan ja paikallaan sovittuna aikana. Liput ostettu ennakkoon netistä. S-bahnalla vain, jossa näki myös maisemia, yksi retki Wannseehen. Talviteloilla oleva lomanvietto paikka. Kalastajilla kadehdittava rauha kuten lintujen ruokkijillakin.

On hyvä, että on tullut vähän saksankieltäkin opiskeltua. Äärirajoilla oli uskallus vastata kysyjälle, että mihin toi juna menee. ” Nicht einsteigen” – vapaasti  käännettynä ”älkää astuko tähän junaan.”

Liikenteessä ei mopoautoja ollut nähtävissä. Pääsääntöisesti pikkuautot olivat Smartteja. Ja pyörälijöistä max yhdellä prosentille oli kypärä vaikka pikin Kurzfyrsterdamiakin  menivät. Ainoastaan polkupyörälähetit ja joku satunnainen urheilullinen tyyppi näytti käyttävän kypärää.

Lisäys 10.11.2015 - sitä heijastinta ei yhdelläkään jalankulkijalla edelleenkään näy.

Marjatta J.  -ukon kanssa reisussa

2015_berliinikasitoita_ym_117.JPG 2015_berliinikasitoita_ym_118.JPG
2015_berliinikasitoita_ym_093.JPG Yläkuvat Wannseeltä ja alhaalla polkupyörä ,jonka olis voinut vuokrata vaikka älypuhelimella. Muotoilu ja tekninen laji ei mulle auennut.Mutta kun Saksassa ollaan niin kai siinä jotain säästyvää on.

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini