Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Maanantai 22.12.2014 klo 12:49 - Marjatta J.


11.osa Milläs täältä pääsee pois?

Päivää ennen matkaa  junakuljettajat ilmoittivat lakosta. Ensin oletetiin ,että koskee vain S-ja U-junia. Mutta se koski kaikkia ja syyslomaviikolle  aikovat saksalaiset hyvin tyynesti alkoivat etsiä korvaavia konsteja päästä matkaan. Meillä oli junalippu ostettuna Gdanskiin, josta lento Suomeen lähtisi. Eihän meillä ollut mihinkään varsinaisesti kiire. Taloudellista menetystä olisi jonkun verran tullut.

Kaikilla bussifirmoilla oli oma koppi linja-autoasemalla. Ne kierrettiin, todettiin että sopivat bussit on varattu tai vuoroja ei yksinkertaisesti ole. Onneksi Berliinissä asuva tytär muisti nähneensä mainoksen Polski Bus. Hän sai netin kautta varattua meille paikan Stettiniin menevään bussiin. Matka maksoi kahdelta hengeltä 25 slotia, uskomattoman edullinen. Berliiniläisiä käykin paljon shoppailemassa Stettinissä Puolan hintatason vuoksi.

Hyvä bussi, matkustajia ehkä neljäsosalle penkeistä. Harvinaisen selkeät kuulutukset.++

Stettinissä ostettiin junaliput Gdanskiin. Istuttiin aseman lähellä olevan joen rannalla ja seurattiin onkimiehiä ja hiiliproomuja. Aurinko paistoi. Aikaisemmin ostetusta lipusta sai rahat  myöhemmin takaisin. Ja matka tälläviisiin tulikin halvemmaksikin.

Marjatta J.

puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_134.jpg
Rautatieasema Stettinissä
puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_132.jpg
Työ- ja koti?
puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_136.jpg
Sunnuntain leppoisaa ajanviettoo

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini