Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Tiistai 9.12.2014 klo 12:31 - Marjatta J.


osa. 8  Poznan jatkuu

Ratikka-ajelulla eri puolilla kaupunkia huomattiin ettei se ollut yhtä mukavaa kuin Varsovassa.Täällä oli ratikat aika täynnä eikä aina päässyt istumaankaan. Ei kiinnitetty kovasti huomiota vanhoihin rakennuksiin tai kirkkoihin. Seurattiin kuitenkin minkälaisia ratikoita liikkui. Niitä taisi olla monen sukupolven ajalta. Kulkukelpoisia kuitenkin.Välillä poikettiin torilla ja käveltiin sateessa.

Molempina iltoina syötiin autenttisessa jotenkin lievästi itä-blokin aikaa muistuttavassa Dorrian hotellin ravintolassa. Ruoka oli hyvää  kuten palvelukin. Olimme toiseksi ainoa pöytäseurue. Periaatteessa kannattaisi mennä paikkoihin, joissa näkyy käyvän paikallista väkeä. Ehkä olimme vain vähän etuajassa.

Minä valitsin molempina iltoina pierogeja ensin polska ja toisena iltana ruskie. Pierogit ovat pastataikinasta tehtyjä nyyttejä. Puolalaisissa oli täytteenä jauhelihaa mausteineen ja annoksen päällä ihanan rapeaksi paistettuja pieniä pekonin paloja ja venäläisissä oli ricottaa tms tuorejuutoa, lautasella reilusti ”puhdasta rasvaa” kostukkeena. Mieheni valitsi ankkaa ja toisena päivänä jotain tavallista pihviä. En ollut ennen nähnyt puolikasta ankkaa vastapäisellä lautasella dumplingien ynnä muun höystön kanssa. Dumplingit on  täysin mauttomia, ilmeisesti keitettyjä pieniä pullia, valkoisia. Kastikkeella höystettynä syötäviä.

Pimeillä iltakaduilla ei täällä, niinkuin emme muuallakaan ole nähneet heijastimia jalankulkijoilla. Ei edes Berliin reissuilla. Niitä ei joko tunneta tai ei periaatteesta käytetä.

Marjatta J.

puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_084.jpg puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_085.jpg
Syksy satoa torilla Syksyn satoa torilla
puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_097.jpg puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_099.jpg
Ehkä nuorimpia? Keski-ikäinen?

puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_100.jpg puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_101.jpg
Kohta eläkkeelle? Kohta eläkkeelle?
puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_072.jpg
Polska pierogit

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini