Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Sunnuntai 30.11.2014 klo 15:05 - Marjatta J.


6.osa  Varsova ja lähdössä Poznaniin 13.10-14.10.2014

 Eilen illalla kävimme mäkkärissä syömässä. Siis halpaa ja runsaasti. Taas meidät yllätti tämä erilaisten digitekniikoiden ylivalta, jonka avulla yritetään pelastaa toiminnat uhkaavan työvoiman loppumisen vuoksi?? täälläkin.?? Tunnistan, että minulla ei ole nyt vertailukohtaa lähiajoilta kotimaassa. Edellisellä reissulla Ranska mäkkäri yllätti meidät. Nyt oli taas aika tehnyt tehtävänsä ja oltiin askelta pidemmällä.

Me tilasimme ihan jonosta tiskiltä ”Royal mealit” siis jotkin megaburgerit, ranskalaiset ja juoma. Maksoimme ja saimme numerolapun. Ja toimintaa katsastettuamme ymmärsimme, että meidän pitää jäädä taustalle odottamaan, kunnes numeromme tulee tauluun ja tuotteet ojennetaan meille. Odottamista varten oli varattu sivulle pitkä ”nojauspuu” eli kaide, jonka yläosa oli pehmustettu noin 20 cm matkalta. Oikein mukava nojata. Vielä nopeammin ja vielä  vähemmin asiakaspalvelijoiden kohtamisista olisi selvinnyt, jos käytti Easy-order systeemiä. Eli näppäilet aulassa olevaan laitteen tilauksesi ja maksat luottokortilla. Saat siitä numerolipukkeen ja voit siirtyä ”nojauspuulle”odottamaan, kunnes numerosi tulee taululle ja voit käydä hakemassa evääsi.

Viimeisenä Varsovan päivänä lähdimme katsastamaan millainen on se jo vanhoista lauluista kuuluisa Veiksel.

Mahtava joki ja useita valtavia siltoja. Kummallista vaan, että keskeisellä Al.Jerozolimskie-kadun jatkeena olevalla vilkasliikenteisellä sillalla tärinä tuntuu koko kropassa.Toinen lähellä oleva teräsrunkoinen silta on varattu junaliikenteelle. Ja sitä seurattaessa parin kolmen minuutin välein tulee milloin minkäkin värinen juna. Varsova on risteysasema ja siihen ison kaupungin lähijunat lisäksi. Massiivisella sillalla on monta isoista kivipaasista tehtyä levähdyspaikkaa jalankulkijalle. Mutta arvaatte varmaan ettei siellä jalan kulje kovin montaa meidän lisäksi. Kyllä istumapaikkoja riittää. Polkupyöräilijöitä sen sijaan näkyy. Autojen ja moottoripyörien vauhti sillalla lähentelee sataa.Yksinäinen perhokalastaja rannalla tekee joko opetusfilmiä tai tosiissaan filmaa omaa heittoaan parantaakseen sitä.

Liikenneympyrässä, jonka usein näimme sillalle menevän kadun tienoossa, oli palmu. Siinä nurmikolla  päivysti aina poliisit ja heidän autonsa. Enpä tiennyt, luin vasta myöhemmin, että palmu oli muovista.

Hyvissä ajoin asemalle. Se niin hauskaa istua ja katsella ihmisiä ollaan nyt  missä maassa hyvänsä. Paljon olisi tilaisuuksia ottaa kuviakin muttei oikein arvaa. Kyllä koppalakkisen vielä arvonsa tuntevan edestakaisin kulkevan konduktöörinkin kuva olisi mukava muisto.

Kohti Poznania ennestään ”ei- mistään- tunnettu” viidensadantuhannen asukkaan kaupunkia. Iso Hilgiferin mainostaulu jää taakse.

Marjatta J.

puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_013.jpg puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_022.jpg
Kansallisstadion rak.v.2012 jalkapallon EM-kisoja varten Vain junille
puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_0293.jpg puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_019.jpg
Huilailee, jos tarvii Tärisevällä sillalla

Taitoa kehittämässä

puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_0242.jpg

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini