Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Perjantai 21.11.2014 klo 22:11 - Marjatta J.


4.osa Varsovassa edelleen 12.10.2014

Aamulla olin menossa hostellin toimistoon. Sieltä isäntä innossaan heti kertoi, meillä oli onnen päivä eilen. Voitimme Saksan EM-karsinnoissa. Meidän onnen päivä!  Taisi olla vuosia välissä milloin noin olisi lykästänyt. Asianani oli kysyä onko sunnuntaina laukkakisat Sluzewiecin radalla. Olin netistä katsonut, mutta teksti oli pelkkää puolaa. Ystävällinen isäntä yritti soittaakin raviradalle ja muualle, mutta ei saanut yhteyttä sopiviin henkilöihin.  Hänkin oli mielestään nähnyt mainoksen. Näimme sen myös kaupungilla ns.vaihtuvalla valotaululla, mutta yksityiskohdat eivät selvinneet. Luovutettiin, koska rata oli kaukana keskustan ulkopuolella, ensin metrolla ja vielä jatkoksi bussilla ja epävarmalla pohjalla. Bussimatkan jälkeen radoille on yleensä ollut vielä ainakin kilometrin kierros portille. Ehkä ravi -tai laukkakilpailuturismi ole ollut ajankohtaista. Turisti-info ei tiennyt aiheesta mitään.

 Ostettiin kartta ja kysyttiin myös bussilippuja infosta. Meitä neuvottiin ostamaan automaatista. Hetki meni pyöriessä, mistä löytyy automaatti ja mistä löytyy tunneli sinne missä ”laatikon näemme.”  Olisivat voineet myös kertoa, että kaikissa ratikoissa ja busseissa on lippuautomaatti myös sisällä.

Vuorokausilippu maksoi 15.60 slotia. Ja ensimmäinen leimaus bussissa antoi kelloajan mihin asti voimassa.

Kantapääni vuoksi ajelimme ratikoilla ja busseilla kaupunkia ja maisemia katsellen esikaupunki-alueille asti. Liikkumisalueemme oli lopuksi aika rajattu pohjoispuolelle kaupungin aluetta. Joten 1.7 miljoonan asukkaan kaupungista, joka on täynnä museoita, kirkkoja, kulttuuria, puistoja tuli nähtyä vain pintaraapaisu. Hiljaista ja vakavahkoa väkeä busseissa.

Tarkoitus oli myös poiketa Stare Miastoon eli vanhaan kaupunkiin. Ensimmäisellä reissulla se ei onnistunut, kun bussin reitti viikonloppuna kiersi ko. kohdan vähän kauempaa. Paljon patsaita, myös sotiin liittyviä.Vanha kaupunki oli samanlainen kuin monet muut vastaavat toreineen, kahviloineen ja turisteille tarjottavine matkamuistoineen.

Näin  sattumalta  magneettisen kirjanmerkin. Kaunis taidekuva kaupungista kahtia taivutetulla suorakaiteenmuotoiselle pahvilla. Magneetit pitää sen paikallaan kirjansivun ympärillä. Ehkä mieluisin, edullisin, kevein ja vähiten tilaa vievä matkamuisto minulla ikinä.

Meripihkamyymälöitä oli useita. Niitä yritin saada niitä kuvaan näyttääkseni mitä kaikkea siitä voidaan tehdä. Kuvaan heijastui kuitenkin joka kuvakulmasta vastapäätä olevan remonttitalon muovipressu ja sekoitti kuvan.

Tavoitteet Varsovassa saavutettiin huonosti. Eli ei raveja, ei nähty kuuluisia maitobaareja ja kirpputori oli kartan ulkopuolella. Ehkä joskus seuraavalla matkalla.

Varsova jatkuu vielä. Marjatta J.

puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_038.jpg puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_044.jpg
Pegasus-ratsut kirjaston kunniaksi Vanhan kaupungin tori
puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_034.jpg puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_037.jpg
puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_011.jpg puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_054.jpg
Lippuautomaatti
puolassa_ja_saksassa_syys_2014_ja_saukkola_053.jpg
Leimauslaite

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini