Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Tiistai 4.11.2014 klo 14:43 - Marjatta J.


2.osa Gdansk-Varsova 11.10.2014

Jäi mainisematta se tuoksupilvi ,jonka miespuolinen stuertti ohimennessään aina  sai aikaiseksi. Gdanskin lentoasemalta oli aikaa 2-3 tuntia päästä Gdamsk Glowny päärautatieasemalle.

Piti ostaa bussilippu automaatista. Aikataulut näkyvissä vain puolaksi, mutta arvauksella uskottiin, että sobota on lauantai ja  bussit menee tunnin välein. Kysyin koneessa tulleelta miesmatkustajalta, että mikähän tariffialue riittää rautatieasemalla. Hän halusi kuitenkin auttaa lipun ostossa muutenkin. Minulta vain setelin tunkeminen luukkuun ei ihan heti onnistunut ja minuutissa oli jonoakin siinä. Liput saatiin, muistaakseni  8 tai 9 slotia yhteensä kaksi lippua. Matka oli jotain 7-9 km välillä.

Reipasta ajoa ja jarruttelua, hikistä. Oli paras pitää tukevasti kiinni tolpista. Bussissa oli myös pari suomalaista nuorta miestä, jotka seurailivat reittiä puhelimen Gps:llä. Epävarmoina mennäänköhän oikeaan suuntaan. Sovittiin, että eksytään sitten yhdessä. Päästiin Gdansk-Glowny –asemalla, hyvät kahvit ja ostokset Rossmannilla, kemikaliotuotteitten halpaketju Euroopassa.

Opaskirjoissa oli kerrottu, että WC :issä on pyöreämerkki naisille ja kolmio miehille. Ei kyllä näkynyt kertaakaan, kyllä merkinnät oli kuin muuallakin ihan selkeät. WC –maksut joko automaattiin tai vessanvalvojalle hinta 2 - 2.5 slotia.

Vessathan reissussa on sellaisia paikkoja, joissa tuntee olevansa piilokamerassa. Kun luulee, että käsien pesuvesi tulee automaattisesti liikkeen tunnistamisella, se tuleekin  painamalla hananpäältä tai ihan hanaa kääntämällä. Saippua samoin vaihtoehdoin. Kuivausversioina  on tietenkin siitä kaikki pöpöt ilmaan lennävästä vaihtoehdosta tavalliseen pyyhkeeseen tai automaattiin. Jatkossa huomaatte, että kummallisesti ko.aihealueelta löytyy muutakin mielenkiintoista.

Junan odottelua ja ihmisten seuraamista.Ennen kuin päästään edes junaan seurataan matkan ehkä hauskinta ”videoo” asemalla sijatsevasta kauppa/toimistosta. Sinne näkyy siis lasi-ikkunoista sisään. Saa nähdä pystynkö sen oikein esittämään.Keski-ikäinen nainen on ilmeisesti ottanut jostain asiakirjanipusta kopion ja tarkastaa, että kaikki ok. Edessä on kaksi nippua papereita. Kastetaan molemmat etusormet suuhun samalla kertaa. Sitten käännetään molemmista nipuista sivuja 3 kpl aina siis kaksi yhtaikaa.Sitten on taas kastettava sormet  ja taas kolmet arkit jne. Ja toistuu kunnes paksu nippu on tarkastettu.

Tällä kertaa ei nyt päästy pidemmälle. Olen siis matkassa aviomiehen kanssa, jos ei tullut kerrottua edellisessä osassa jo. Ja slotista saa euroja jakamalla 4:llä.

Jatkuu ehkä muutaman päivän päästä.

 

 

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini