Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matkablogi

Tiistai 28.10.2014 klo 18:45 - Marjatta J.


Puolan reissu ja vähän Saksankin lokakuun puolenvälin tienoossa v.2014

1. osa Turku 11,10.2014

 Täytyy aloittaa mieltä painavista omien  ohjeitten rikkomisista. Ostin kauniit punaiset varsikengät, paksut pohjat. Koulutin niitä kuukauden ja lähdin reissuun.

Olin aikaisemmin opastanut käyttämään vaelluskenkiä kaupunkireissuillakin, kun paljon joutuu käveleen. Nyt yhden kävelypäivän jälkeen kantapäässä oli kahden euron kolikon kokoinen reikä. Joten matkaa jatkoin varajalkineilla geelityynyjen avulla. Ne on muuten tosi käteviä.

Toiseksi painotin junalippujen ostossa, että älkää liikahtako pois luukulta ennenkuin olette tarkistaneet,että kaikki on niinkuin pyysitte. Minä liikahdin, mutta kävi tuuri kun hetken mietittyäni  sain vielä toisenkin paikan samaan loossiin.Ensimmäinen lippu oli vain yhdelle.Olin huolimattomasti katsonut, että kulmassa oli 2:nen. Tarkemmin mietittyäni näin sen  luokka 2.na

 

kengat.jpg

  

 

 

 

 

Niin kauniit ,mutta petolliset

 

Lentoliput varasimme jonkin aikaa toimineelta Wissairilta. Halpalentoyhtiö. Lentää unkarilaisten ja ukrainalaisten lentoyhtiöiden koneilla ja pitää päämajaa Englannissa.Lentää Suomesta vain Turku –Gdansk - Turku. Kait? Lennot tosi edullisia, mutta matkatavaran koko nostaa hintaa. Ja jos haluat lisää jalkatilaa tai varata etukäteen istuimen niin lisää noteeraa. Aurinkoa tarkempi pitää olla matkatavaroitten koon kanssa. Ne tosiaan tarkistetaan eikä päästetä läpi useita kasseja. Olka- tai käsilaukku pitää saada mahtumaan sinne koneen sisään otettavaan matka-laukkuun.

Jos haluat ison laukkusi ruumaan,siitäkin on eri maksu.  Onneksi olin lukenut ohjeet tarkkaan, ei yllätyksiä. Suhteutettiin kulut hieman huonoon marjasatoon.Päätettiin matkustaa halvalla ja otettiin koneeseen sisälle ne keskikokoiset laukut(10€/ kpl). Eihän olisi sitten paljon kannetta-vaakaan. Matkan aikana se tietysti suojeli ostamasta mitään ylimääräistä paluu-lennolle.

Pelkkä koneeseen otettu laukku aiheuttaa rajoituksia sen sisällölle. Mutta aateltiin, että kohde maasta löytyy halvalla tarpeelliset nesteet kuten deodorantit, hiuslakat, shampoot ym. Myös check-in vasta lentoasemalla tehtynä nostaisi hintaa.Tehtiin siis itse kotona. Meidän kahden lennot maksoi yhteensä edestakaisin Gdanskiin 199 €. Hinta sisälsi myös takaisinpäin tulessa tiskillä tehdyn check-inin..

Turusta emme olleet koskaan lähteneet aikaisemmin ja ennakkokäsityksiä kuulimme  mm. parkkitilojen turvattomuudesta. Kaikki oli kuitenkin ok. Emme pitäneet kiirettä koneeseen menossa. Tarkoittaa sitä, että emme pompanneet pystyyn heti, kun ensimmäinen virkaIija tuli lähtöportille. Ootimme rauhassa ja uskoimme, että mahdumme koneeseen. Käytäväpaikkoja oli vapaana useita.

Hintaan ei tietenkään kuulunut mitään tarjoilua. Lentoaika 1 h 20 min.

 27.10.2014 Marjatta J

 

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini