Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogi

Tiistai 9.9.2014 klo 10:27 - Marjatta J.


Aika on lähiaikoina mennyt herkkutattien keräämiseen, muita sieniä vielä tosi vähän. Joillakuilla on hyviä kantarellipaikkoja ja sato hyvä. Olen itse nähnyt vain muutaman pienen. Puolukat kypsyy epätasaisesti. Niinpä on järkevää käydä myös paikoissa missä monet on jo olleet. Siellä saattaa olla vasta kypsyneitä ihan kohtuullisesti.

Oriveden historiaan tutustuin kotiseutuyhdistyksen kierroksella keskustan vanhojen talojen pihoissa. Kuulimme myös nykyasukkaitten tarinoita taloista. Minua tietysti kiinnosti tuo Eerolan talo. Isoisoäitini oli yksi tyttäristä joskus ennen 1800 –luvun puolivälin tienoota. Talo sittemmin siirtynyt aivan muille suvuille.  Sukututkimusharrastukseni on jäissä. Se on niin aikaa vievää, että ei tässä vaiheessa kannata ihan tosissaan satsata. Ehkä sitten, kun olen ”eläkkeellä.” Varmaan moni orivesiläinen on kaukaista sukua.

Oriveden Sanomat kirjoitti uutisissaan, että Oriveden keskustan kaavaa ei voida muuttaa niin ,että hotelli muuttuisi remontin myötä vanhusten palveluun sopivaksi.

Kovin pilkun viilaamista, määrääkö kaava tosiaan voiko jossain rakennuksessa korvausta vastaan asua vanhoja raihnaisia vai nuoria terveitä. Vai onko kysymys nimikkeestä? Mitä nimike hotelli sisältää? Entäs potilashotelli, onko hotelli vai palvelulaitos virallisesti? Olisi kuitenkin tuonut runsaasti työpaikkoja? Ja tuottajaehdokkaan linja on hyvin nykyaikainen eli makaamalla ei elo ja toimntakyky parane. Aalto-yliopiston tutkijat ovat pöllyttämässä vanhustyön kummallisia käytäntöjä juuri nyt.

Pieni pääni miettii asiaa, joka kaiketi on jo pisteellä päätetty. Mikä olisi mahdollisen tulevan asiakkaan/potilaan etu asiassa, mikä on mahdollisen tuottajan etu asiassa,  kilpailun muodostuminen laadun ja hinnan suhteen (uusi sote) ja olisiko etua kaupungin taloudelle ja maineelle, työpaikat?.Virkamiesten mahdollisuus toimia juuri oikein pykälien mukaan joustomahdollisuudetta tai poikkeuslupaa käyttämällä? Eli eikö löydy yhteistä hyötyä?

Huonojakin vaihtoehtoja hotelli- nimikkeen alle voi kuvitella.

 Orivesi 9.9.2014

Marjatta J.

Avainsanat: blogi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini