Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogi

Lauantai 28.6.2014 klo 10:07 - Marjatta J.


Lukemista kaikille

 Saara Kesävuori: ”Tarkasti vartioitu”

Koska minulla oli taukoja lukemisessa, oli palattava aina välillä tarkistamaan mistäs ko.henkilö olikaan kotoisin ja kenen sukulainen. Siis useita tärkeitä roolihenkilöitä.Välillä käytettiin lempinimeä välillä oikeaa. Ja ilmeisesti kirjailijan Ateenassa viettämä aika antaa jossain asioissa, kuten kreikkalaisten mielipiteistä Eu:sta, paikoin aika autenttisen kuvan?

 Juha T. Hakala ”Luova laiskuus ”  Maslowin tarvehierarkian törmäsin heti ensi sivuilla. Ja tuli mieleen haaveeni siitä millaisia vanhustenasunnot pitäisi olla. Niiden pitää siis sisältää ko. edellytykset (kuva), jossa ylimpänä muiden kannattelemana on luovuus ja lahjakkuus. Vai häviääkö ne iän myötä?

Kolmion alaosan on joka tapauksessa oltava kunnossa. Päällimmäiseksi lyhyeksi yhteenvedoksi jäi.  Viisaus, älykkyys ja luovuus. Ne pitää käsittää erillisinä tai mahdollisina pareina, mutta puuttuva ominaisuus voi  tehdä hyvästäkin oivalluksesta mahdottoman.  Luova laiskuus tarkoittaa rentoa stressitöntä, kiireetöntä tilannetta, jossa syntyy jotain eri tavoin ajateltua.Kuten ihmettelyn; muniiko kana lisääntyäkseen vai onko kana  munan keino tuottaa toinen muna.  Tai arkisesti, miten pudonnut tuura saadaan ylös avannosta.

maslow_002.jpg

Terttu Lensu:”Mummo vastaan muu maailma”

Hauskaa luettavaa ikäluokasta riippuen. Eräs reipas mummo meni lääkäriin sydänvaivojen takia.Sai lääkkeitä ja kehotettiin välttämään mm.portaissa kiipeämistä. Ja kahden viikon päästä kontrolliin. Lääkäri oli tyytyväinen parantuneeseen kuntoon ja sanoi ettei tarvitse enää vältellä portaiden kiipeämistä. Mummo ilostui. Ompa hyvä, koska minun oli niin raskasta kahden viikon ajan kiivetä kotiin vesiränniä pitkin.

Nyt pitäis mummon leipoa kyläyhdistyksen ”kyläkahvilaan”ja heittäytyä sen jälkeen odottamaan, että luovuus puhkeaa kukkaan.

 Marjatta J. 28.06.2014

 

Avainsanat: blogi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini