Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogi

Torstai 20.3.2014 klo 14:08 - Marjatta J.


Blogi

Päivystysaikana lääkäriin myös Mänttään tai Jämsää. Kuntalaisaloite.

Oriveden Sanomissa olevan valtuuston kokouksesta kirjoitetussa tekstissä jäi minun sanomakseni että kunnalla ei ole rahaa toteuttaa aloitetta.Tilaukset on tehty jo vuodelle 2014. Laajemmin, sanoin ymmärtäväni ko.asian ja ehdotin, että jos ei nyt, niin myöhemmin. Koska matka voi olla osalle kätevämpi Mänttää tai Jämsään ja tuohan se valinnanvapautta ja turvallisuutta. Kysyin myös onko hintaa, tietoverkkoja ja ko.paikkojen kiinnostusta kysytty.Tietoverkot ei käy yksiin.

 Kannattaa jättää hampaankoloon ja uusia aloite ennen seuraavan vuoden budjettia. Uskon vakaasti, että sote  ei ratkea pelkän kuntarakenneuudistuksen yhteydessä. Täytyy tulla isompia muutoksi THL:n tai Ruotsin mallin mukaan. Mikä ihme toisi lääkärit innoissaan takaisin tk-työhön joka puolella maata. Sellaista houkutinta tuskin on? Rahakaan  ei ole ratkaisu jos siellä tai ko.systeemissä ei viihdytä. En tosin pane pahakseni vaikka sellainen viisasten kivi nyt keksittäsiinkin.

Muuten taas päästiin hyvin lehteen, niin ettei tuo oma juttu harmita. Veikko Laamasen (ps) mainiot  kommentit  koirapuiston hinnasta nauratti muitakin lukijoita. Ja Hannu Nevala (ps) yritti suitsia tätä kunnan hallinnon  alakulon ilmapiiriä mm.toimistohotelli-aloitteen yhteydessä.

Sote-asioissa Tampereelle on lähtenyt nootti lääkärivajeesta. Heitä ei ole ollut sovittua määrää.Ja Tampereen vaikutukset alkavat hiljalleen näkyä yksityiskohdissa. Kai ”me Orivesi” ollaan samanlaisessa suhteessa Tampereeseen kuin Suomi suhteessa EU:n. Kaikki direktiivit heti käyttöön. Uusitukset (kylläkin lainmukaiset) näyttävät siirtävän maksuja asukkaille aikaisempaa enemmän.Toteutuuko edes kotihoidon arviot mahdollisesta hintojen laskusta?

Marjatta J    .21.3.2014

Avainsanat: blogi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini