Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogi,matka 8

Torstai 9.5.2013 - Marjatta J.


Interrail osa 8 eteläänpäin

Lähdössä Pariisista etelä-Ranskaan. Juu, sattui sellainen 6-hengen hytti taas. Vastapäätä istui isoäiti kahden lapsenlapsensa kanssa. Tytöt olivat n. 8- ja 12- vuotiaat. Isoäidillä oli kaikenaikaa touhua tarjottavista ja viihdykkeistä huolehtiessa. Jatkuva kysely otatko sitä tai tätä. Ennen junasta poistumista se banaanikin vihdoin saatiin kaupaksi. Pikkusen tytöt vaunussa muualla liikkuessaan laittoivat isoäidin pinnan kireälle ja käsi nousi useasti läpsäytys- asentoon. Ja tarttuvien tautien pelko oli normaalia kovempi. Desinfisiointiainepullo suihkaisi joka käänteessä kaikille muille paitsi meille. Lievää neuroosia sanoisin.

Matkakumppanini kuvasi tilannetta.” Enpä ole ennen ollut junassa niin, että naisen takapuoli menee edestakaisin sivusuunnassa edessäni n.70 cm päässä tunti-kaupalla”. Nämä on niitä hauskoja tilanteita, joille nauretaan vielä monasti.

Maisemissa alkaa näkyä viininviljelyaluetta. Mies haaveilee kokeilevansa joskus niiden poimimista. Olettaa olevansa hyvä siinä, kun puolukat ,karpalot ja mustikatkin onnistuu kiitettävästi.

img_1529.jpg

Korjasin  myös edelliseen tekstiin (7) , että ei ole vielä tulossa Lyon vaan Clermont-Ferrand. Vain yöpymiseen suunniteltu paikka. En tiennyt paikasta etukäteen mitään enkä tiedä nytkään. Mutta googletin myöhemmin, n.140 000 asukasta. Kirkkoja. Lyhytelokuvatapahtuma. Metropolialueen, jolla 460 000 asukasta, keskus. Syötiin paikallinen ”lautanen”, perunajuustolaatikkoa, salaattia, jambo-kinkkua, jälkiruuaksi creme brulee, koska siitä tiesi mitä se suurinpiirtein listassa tarkoittaa. Siis umpiranskalaista seutua. Hotellilla kyllä hyvää englantia puhunut virkailija. Ei valokuvia.

Heti aamulla jatkettiin matkaa.Junanvaihto Lyonissa ja sieltä Marseilleen.Saatiin asemalla juna-aikataulu varmistettua lippuautomaatin kautta. Siellä ei ollut, kuten ei Tamperellakaan enää niitä kansaivälisiä keltaisia ja valkoisia isoja paperisia aikataululistoja.Tampereella muuten sanottiin syyksi, kun kerran kysyin miks ei oo----että ne ei  sopinut sisustukseen. Osassa asemia niitä vielä on. Paljon helpompi katsoa kuin koneilta.

img_1521.jpg

Lyonin asemalla rahankerjääjiä. Vaihto meni ok. Lyonista Marseilleen keskimäärin 3 henkeä /vaunu. Jossain vaiheessa matkaa digitaalinen näyttö lakkasi ilmoittamasta asemien nimiä. Piti ruveta oikein seuraamaan tilannetta, ettei huruteta ohi. Hyvissä ajoin näkyi Marseille st Charles- aseman kyltti. Kerjäläisiä kiersi täälläkin asemahallissa. Etupäässä nuorehkoja naisia. Aseman portaikko antiikkista tyyliä, sisältä osin uudempi.

img_1559.jpg

Meillä ei ollut karttaa kaupungista, koska kaikkea ei voi kantaa mukanaan. Yleensä riittävän kartan sai majoituspaikasta. Hotellia netissä varatessaan kannattaa katsoa  missäpäin se sijaitsee. Oltiin kyllä katsottu, mutta tässä kohtaan tuli useampi muutaman sadan metrin yritys aseman lähellä ennenkuin onnistui.Meillä ei siis ole tietsikkaa mukana. Käytetään majoituspaikkojan asiakkaille tarkoitettuja koneita ja niitä harvoja internet-kahviloita, joita vielä on. Marseillessakin ko.paikka oli vanhan kerrostalon jonkinlaisessa lisäsiivessä. Vaatimaton, remontoimaton,  porraskaakelit kliksuen kiivettiin toiseen kerrokseen. Suomessa varmaan otettaisiin eu-direktiivit käyttöön ja kiellettäisiin koko toiminta asiakkaille vaarallisena?  Mutta kaikki pelasi ja hinta edullinen. Kävimmme siellä mm. varaamassa seuraavan kohteen majoituksen ja tulostimme sen. Hinta oli 0.50 + 0.30 euroo.

Residhome Appart Hotel Saint Charles. Uusi, siisti, apartomentos-tyyppinen,tiskikone,keraaminen hellanlevy, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, jääkaappi, astiat ja  jopa kk.tohvelit. Ja erittäin tehokas pyyhekuivain eli uskalsimme pestä pyykkiä. Ohjeet sisälsivät myös roskapussin viennin jätesäilöön lähtiessä. Aiottiin laittaa ruokaa itse, mutta yrityksen jälkeen päätettiin syödä kadulla tai kuppilassa. Ettei käräytetä koko hotellia keraamista levyä hipaisunäppäimillä säätäessä.

Kolme päivää aikaa. Parilla torilla käytiin. Ja nyt kun ollaan merenrantakaupungissa yritettiin lähestyä ranta-alueita. Marseillen valinta EU:n kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2013 on sekoittanut koko kaupungin. Vankat metalliaidat estivät kaupungin alueella pääsyn 50-100 metriä lähemmäksi vettä. Kilometritolkulla rantabulevardia oltiin laittamassa uusiksi. Katuja remontoitiin siellä täällä ja rakennuksia ja hotelleja oli nousemassa lisää. Kuka maksaa?? Miehini huvittelee seuraamalla rakennustöiden edistymistä. Myös välineistö on arvion alla. Ne ponnettomat lapiot, laudat, tikapuut, kaksipyöräiset kottikärryt, yksinkertaiset tavaroiden nostot köydellä jne.

 
img_1543.jpg

.......

.

        img_1535.jpg

.........

img_1542.jpg

.........

img_1561.jpg

.....................

Mielenkiintoinen kaupunki, ei ollut ennakkokäsityksiä paljoakaan. Mutta mäkinen niin mäkinen, eikä vain ylös ja alas vaan myös sivuttain. Kuvitelkaa miltä tuntuu ylittää katua toinen jalka lyhyempänä ja olet samalla menossa ylös mäkeä. Paljon moottoripyöriä ja isoja mopoja. Hienoja Harley-Davidsoneja ja muita merkkejä myyviä liikkeitä runsaasti. Mutta kaikki kaupungissa oli jotenkin sikin sokin –levoton infra.

..................

img_1569.jpg

Marseille jatkuu vielä seuraavassa osassa.

 

 

 

 

Avainsanat: matka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini