Yhteystiedot

Marjatta Jokipolvi

marjatta.jokipolvi@gmail.com

p.0503627010

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme? Paikallispoitiikasta vuonna 2018

Miksi haluan jatkaa vielä paikallispolitiikassa? Olen seurannut Tampereen mahtipontisia suunnitelmia. Siinä unohdetaan asukkaat ja heidän turvallinen olonsa kaupungissa, jossa on saatettu asua, opiskella ja ansaita elanto lähes koko elämän ajan. Tuntuu siltä ,että haluavat vaihtaa asukkaatkin.

Kansiareena, tulossa. Miks ei voi ajatella lähikuntia tai välimaastoa mihin paikallisjuna kuljettaisi katsojat?Nyt sullotaan runsaasti toimintoja keskelle kaupunkia. Sen kylkeen tuleva kasino löytäisi varmaan paikkansa muualtakin Tampereelta. Se on toisaalta ainoa toiminto, jonka ymmärrän oikeesti tuovan rahaa ja työtä pidemmäksikin ajaksi kaupunkiin.

Ratikkaa olisin vastustanut kovasti kuten monet muutkin. Että joku edes on ehdottanut selaista. Ihan kuin se ei olisi totta. Ja sitähän ei saa pois helposti kuten niitä isoja punaisia ruukkuja. Särjetään koko keskustan infra ja rakennetaan uudestaan puineen kaikkineen. Osasivatko valtuutetut nähdä mihin suostuivat?Rahalle olisi ollut muutakin käyttöä. Kaupunkia hallitsee ilmeisesti joku grynderijoukko.

Vastuu terveydenhuollosta ja sosiaaliasioista siirtyy sotelle.Halutaan vauraita uusia asukkaita, koska rakennetaan kallita asuntoja lisääntyvästi rantamaisemiin. Keskusteluissa on nyt kyllä huomattu,että tasaisesti verotuloja tulee eläkeläisiltä ja sote hoitaa palvelut. Koulutus ja hyvinvointipalvelut on kunnan joka tapauksessa hoidettava. Onko sosiaalinen rakentaminen unohdettu? Vuokra-.asumisoikeus-osaomistusasuntoja ja vaikka julkisia rakennuksia  myös rantamaisemaan. Ja vuokrat selvästi alemmaksi ettei tarvita asumistukea.

Tampere voisi olla omaleimainen ja kiinnostava kaupunki omilla ratkaisuillaan. Mitä ideaa on rakentaa jonkun kuuluisan ulkomaisen arkkitehdin piirtämiä taloja.Niitä samoja on jo muissa Euroopan kaupungeissa. Milloin pyöreitä, viuteroita, mustia, ruosteenvärisiä? Millainen olis tamperelainen talo?

Toisekseen, onko varmaa, että  näin saadaan työtä ja verotuloja paikkakunnalle. Onko virallista tilastoa työntekijöinen kansallisuudesta tai asuinkunnista rakennustyömailla? Epäilen, että monikaan meidän työttömyyskortistosta saanut työtä. 

Olen kovasti huolissani netittömistä, jotka jäävät  ilman erilaisia tietoja.Aina viitataan katso netistä.......fi. No vielä se yksi asia, jalkakäytävä pitää olla juuri se ----jalkakäytävä.

Kyseessä kaupungin turmelemissa ja rahan käytössä on muutakin kuin tekniikkaa ja ekonomiaa.Se on historia ja asukkaiden tunteet.

Päivitetty 29.1.2018 Marjatta Jokipolvi

ps.aloitin politiikassa virallisesti v.2012 kun perustimme Oriveden Perussuomalaset. Jostain syystä oli kyllä jo aikaisemmin äänestänyt SMP:tä .Aika iäkkäänä kuitenkin aloitin. Olin yhden vaalikauden Oriveden valtuustossa.Ja sen jälkeen olen palannut Tampereelle,kotikaupunkiini. Liityin Sinisiin,kun puolue perustettiin.